Bio.
Kathleen Willems

Nederlandse Americana met soul!

De bescheiden dertiger Kathleen Willems verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuivere pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken.

De uit Oisterwijk afkomstige Kathleen Willems zingt al haar hele leven en begeleid zichzelf op gitaar. Vanaf haar zesde is ze groot Elvis fan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Elvis zong en speelde gitaar; Kathleen ook. Elvis reed Harley; Kathleen ook. Elvis werd beïnvloed door country en gospel muziek; Kathleen ook. Ze heeft zelfs ooit opgetreden met The Imperials, het gospel kwartet van Elvis zijn band in de jaren ‘70!

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Kathleen veel Elvis nummers heeft gespeeld, maar zeker niet alleen de bekende Rock & Roll. Ze kan je tijdens een optreden meenemen naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de country stad.

Dat ze een originele singer/songwriter is bewijst ze door met hart en ziel haar eigen liedjes te vertolken. Ze is niet alleen beinvloed door Elvis, maar ook door onder andere JD McPherson en Jake Labotz, zelfs door Eminem en niet te vergeten is Douwe Bob ook van grote waarde in Kathleen’s playlist.

Kathleen speelde in allerlei bandjes en ook heeft ze met orkesten opgetreden. Ze treedt veel in haar eentje op, alleen met haar stem en haar gitaar. Wat knap is van Kathleen en niet veel performers haar nadoen, is dat ze ook dan het publiek kan blijven boeien!

Daarnaast is Kathleen ook te boeken als trio. Een bassist en een gitarist zullen met haar geweldige muziek maken!

Puur, eerlijk en van hoge kwaliteit: that’s Kathleen Willems music!

For the Good Times
video.

“For the Good Times” is a song penned by Kris Kristofferson that appeared on his debut album Kristofferson. He wrote the first verse and chorus in 1968 while driving from Nashville to the Gulf of Mexico; an early recording of the song was by Bill Nash on Smash Records.

Checkout my
podcasts.

/wp-content/uploads/2016/12/about_me_soundcloud_620x200.jpg